ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Ένα εκλεκτό μεζεδάκι αλμυρό και γλυκό μαζί ! Λίγη Ελληνική φέτα τυλιγμένη σε φύλλο κρούστας, σερβιρισμένα με ένα υπέροχο, γευστικό και αρωματικό Ελληνικό Μέλι !!!

Υλικά:

  • 10 φύλλα κρούστας
  • 300 περίπου γρ. φέτα κομμένη σε μπαστουνάκια ή χοντροκομμένη με το χέρι
  • 100 περίπου γρ. βούτυρο λιωμένο ή 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγη  ρίγανη ξερή ή θυμάρι ξερό (προαιρετικά)
  • λίγο μαυροπίπερο (προαιρετικά)
  • σουσάμι για πασπάλισμα
  • 1/2 φλ. Μέλι  ή όσο επιθυμεί ο καθένας !

Αλείφετε με βούτυρο λιωμένο κάθε φύλλο κρούστας και κατόπιν το διπλώνετε στη μέση κατά μήκος, να γίνει μια φαρδιά λωρίδα. Τοποθετείτε στην άκρη ένα μπαστούνι φέτας, πασπαλίστε προαιρετικά λίγη ρίγανη ή θυμάρι και λίγο πιπέρι, αλείφετε τη λωρίδα με βούτυρο, διπλώνετε δεξιά και αριστερά το φύλλο, τυλίγοντας γύρω από το τυρί. το βουτυρωμένο φύλλο.

Τοποθετούνται σε βουτυρωμένο ταψί, τις βουτυρώνεται και τις πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψήνετε τις φλογέρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 190  βαθμούς για περίπου 25 λεπτά έως ότου ροδίσουν ομοιόμορφα .

Όταν τις βγάλετε από το φούρνο αφήστε 10 λεπτά περίπου και μετά περιχύνετε με το μέλι και σερβίρετε αμέσως !!

Μια γρήγορη, εύκολη, νόστιμη, μελένια συνταγή, με φέτα και μέλι, δύο αγαπημένα Ελληνικά προϊόντα, για ένα τέλειο και εντυπωσιακό ορεκτικό !!