BLOGΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΕΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Ένα υπέροχο, παραδοσιακό επιδόρπιο που μπορείς να φτιάξεις και γρήγορα με απλά υλικά και να τους ξετρελάνεις όλους !! Πάμε στη κουζίνα να την ετοιμάσουμε !!

Υλικά:

  • 600 γρ. ανθότυρο ή τυρί κρέμα ή φρέσκια μυζήθρα ανάλατη
  • 100 ml Μέλι
  • 3 αβγά
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν-φλάουρ
  • 2 βανίλιες
  • λίγο ξύσμα λεμονιού για έξτρα γεύση σε όσους αρέσει
  • 1/4 του φλυτζανιού Μέλι Ανθέων και Δάσους για το γαρνίρισμα ή όσο επιθυμεί ο καθένας !
  • κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και σε ένα στρόγγυλο ταψάκι 20 εκ. βάζουμε μία λαδόκολλα και τη λαδώνουμε. Αν δεν είναι στρόγγυλο δεν υπάρχει πρόβλημα αρκεί να είναι 20 εκ.

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα χωρίς σβώλους. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι και ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και το εσωτερικό της πίτας να γίνει σταθερό. Μόλις ετοιμαστεί και το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει, το αφαιρούμε από το ταψάκι και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, ρίχνουμε από πάνω το μέλι, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

Τα αρώματα του φρέσκου αρωματικού ανθόμελου, σε συνδυασμό με το τυρί και την κανέλα ισορροπούν και δένουν υπέροχα μεταξύ τους και το αποτέλεσμα είναι μια γεύση που ζαλίζει !!!!