BLOGΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ

Αν συνδυάσεις ένα υπέροχο μέλι, με ψητά ροδάκινα, παγωτό βανίλια και πασπαλίσεις με λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα το αποτέλεσμα είναι ένα απλό, γρήγορο, νοστιμότατο καλοκαιρινό επιδόρπιο.

Υλικά για 4 άτομα:

  • 4 ροδάκινα ώριμα κομμένα στη μέση χωρίς το κουκούτσι
  • λίγη κανέλα
  • μέλι Ανθέων και Δάσους ΓΗ ΟΛΥΜΠΟΥ
  • 8-10 αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • παγωτό βανίλια ( εναλλακτικά παγωμένο γιαούρτι)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο. Κόβουμε τα ροδάκινα στη μέση και τα τοποθετούμε σε ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω περιχύνουμε λίγο μέλι και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και τα ψήνουμε περίπου 10′. Τα γυρίζουμε και τα ψήνουμε περίπου 10′-15′.

Αφού ψηθούν τα ροδάκινα τα σερβίρουμε με παγωτό βανίλια, περιχύνουμε μέλι όσο θέλει ο καθένας, προσθέτουμε τα αμύγδαλα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και έτοιμο το γλυκό μας !

Δοκιμάστέ το και θα το αγαπήσετε !!!!