ΓΗ ΟΛΥΜΠΟΥ

Ένα κομμάτι γης στους πρόποδες του Ολύμπου, ανάμεσα στον επιβλητικό όγκο του ψηλότερου βουνού της Ελλάδας και του απέραντου γαλάζιου του Θερμαϊκού Κόλπου, ήταν η αρχή για τη δημιουργία ενός μικρού οικογενειακού τμήματος, του κτήματος ΓΗ ΟΛΥΜΠΟΥ.

Ο Όλυμπος και η ευρύτερη περιοχή του είναι από τις πλουσιότερες σε χλωρίδα περιοχές της Ελλάδας, με περίπου 1.700 είδη και υποείδη, που αντιστοιχούν περίπου στο 25% της Ελληνικής χλωρίδας. Από αυτά, τα 187 χαρακτηρίζονται ως σημαντικά, 56 είναι ενδημικά Ελληνικά, εκ των οποίων 23 τοπικά ενδημικά, δηλαδή βρίσκονται μόνον στον Όλυμπο και 16 είναι σπάνια στην Ελλάδα ή και εμφανίζουν τα ακραία όρια εξάπλωσής τους στη Β. Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά της μορφολογίας του Ολύμπου είναι οι βαθιές χαράδρες του, οι βραχώδεις ρεματιές, οι εντυπωσιακές δεκάδες κορυφές του (περίπου 52 κορυφές), οι απότομες πλαγιές, τα αλπικά λιβάδια, τα πυκνά δάση. Η έντονη ποικιλότητα του ανάγλυφου του Ολύμπου, ο διαφορετικός προσανατολισμός των πλαγιών του και η θέση τους σε σχέση με τη θάλασσα, επηρεάζουν κατά τόπους το κλίμα του Ολύμπου με αποτέλεσμα να υπάρχει ποικιλία μικροκλιμάτων που σε συνδυασμό με το γεωλογικό υπόβαθρο και το έδαφος η χλωρίδα του Ολύμπου να είναι πλούσια, σπάνια, ιδιαίτερη και μοναδική.

Με σεβασμό στο περιβάλλον, στον καταναλωτή και στην ανεπανάληπτη, φυσική, μοναδική ομορφιά του Ολύμπου με τα σπάνια οικολογικά χαρακτηριστικά,  ξεκινήσαμε τη δημιουργία του κτήματος ΓΗ ΟΛΥΜΠΟΥ.

Ξεκινώντας από το μηδέν, περιφράξαμε το κτήμα, το ξεχερσώσαμε, το ξεβοτανίσαμε, βγάλαμε νερό με γεώτρηση, εγκαταστήσαμε ένα πλήρες αρδευτικό σύστημα, το εξολπίσαμε με τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία, φυτέψαμε τα δέντρα και τέλος ήρθαν οι μέλισσες και δημιουργήθηκε το μελισσοκομείο μας.

Με τη συνεχή μας ενασχόληση, φροντίδα και επίβλεψη το κτήμα μας αναπτύσσεται, βελτιώνεται, ομορφαίνει.

Με αγάπη, μεράκι και σεβασμό στις μέλισσες, ακολουθούμε τις ανθοφορίες και τους κανόνες της ορθής μελισσοκομικής πρακτικής, τρυγάμε με προσοχή και επιμέλεια το μέλι και παράγουμε αγνό, φυσικό, ανεπεξέργαστο μέλι, το ΜΕΛΙ ΓΗ ΟΛΥΜΠΟΥ.

Μέσω της γευσιγνωσίας ο καταναλωτής έχει την ευκαιρία να γνωρίσει, να εκτιμήσει και να αγαπήσει τα προϊόντα του κτήματος ΓΗ ΟΛΥΜΠΟΥ , που με αγάπη και μεράκι παράγουμε, έχοντας σαν γνώμονα την καλύτερη ποιότητα, προσπαθώντας συνεχώς να εξελιχτούμε και να βελτιωθούμε.

Με εκτίμηση

Τζένη Χ. Κωτίκα